Παγώνη: Δεν μπορούμε να πάμε στο χειμώνα ανεμβολίαστοι

0
149
παγώνη-δεν-μπορούμε-να-πάμε-στο-χειμών

Παγώνη: Στην κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία εν μέσω του καύσωνα, σε συνδυασμό με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού…

αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος αν θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας.

Η χθεσινή ήταν μια δύσκολη νύχτα, καθώς πέραν των περιστατικών Covid τα νοσοκομεία δέχονταν ασθενείς με θερμοπληξία αλλά και αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς σημείωσε η κ. Παγώνη.

Και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη αυτές τις ημέρες, ιδιαίτερα για τους μεγάλους ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Είχαμε και τη ζέστη που ήταν φοβερή, είχαμε θερμοπληξίες εχθές στο νοσοκομείο, αλλά και ασθενείς με κορονοϊό. Ήταν όλα μαζί. Είχαμε εφημερία στο Γεννηματάς, ήταν μία από τις δυσκολότερες γιατί είχαμε πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση, έπεφτε η τάση, και περάσαμε πολύ δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να πάμε στο χειμώνα ανεμβολίαστοι»
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα εμβολιασμού, η κ. Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορούμε να πάμε στο χειμώνα ανεμβολίαστοι και ότι αναμένεται να εμφανίζονται συνεχώς νέες μεταλλάξεις.

«Χθες έγιναν εισαγωγές ατόμων με κορονοϊό, από 22 μέχρι 70 ετών, όλοι ανεμβολίαστοι. Είναι τραγικό να μην καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις μεταλλάξεις. Τελειώνουμε με μια μετάλλαξη και έρχεται η επόμενη. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι πρέπει να καλυφθούμε και να ζήσουμε διαφορετικά. Όποιος αγαπάει τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του, πρέπει να εμβολιαστεί. Δεν μπορούμε να πάμε στο χειμώνα ανεμβολίαστοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι μόνο η μετάλλαξη Delta, δε σταματούν οι μεταλλάξεις, ήδη προχθές ανακοινώθηκαν και άλλες. Υπάρχει και η Λάμδα που ακόμα δεν έχει έρθει εδώ. Ξεκινάμε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια το Σεπτέμβρη. Δάσκαλοι, μαθητές, καθηγητές πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι προσωπική υποχρέωση του καθενός μας. Ύστερα από 18 μήνες πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν», τόνισε η κ. Παγώνη.

«Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις – Νοσούν και τα παιδιά»
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, αναφερόμενη στον προβληματισμό ορισμένων γονιών στο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τους γονείς τους καταλαβαίνω, καταλαβαίνω τον προβληματισμό τους, αλλά θα βοηθήσουν οι παιδίατροι, ξέρουν τις μελέτες και θα ενημερώσουν τους γονείς ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Έχουν εμβολιαστεί πάρα πολλά ποδιά στο εξωτερικό, και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, τα παιδιά νοσούν, και δεν ξέρουμε μελλοντικά τι θα αφήσει η νόσος στα παιδιά. Είναι κάτι καινούργιο, καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις των γονιών. Αλλά η επιστημονική κοινότητα δε θα έβαζε ποτέ σε κίνδυνο ηλικίες 12-17 ετών, αν δεν υπήρχαν σαφείς μελέτες και δεν ήταν ασφαλές».

«Τρέχουμε μαραθώνιο, διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξουμε τείχος ανοσίας. Το τείχος αυτό θα έρθει αν εμβολιαστούμε σε ποσοστό 80% και πάνω. Έχουμε χάσει χρόνο. Αυτή την εβδομάδα ακυρώθηκε το 50% των ραντεβού των εμβολιασμών λόγω και των θερμοκρασιών. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, άρα εμβολιαζόμαστε», κατάληξε η κ. Παγώνη.

newsbeast.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr