Παίρνει πάνω του το θέμα του εμβολιασμού

0
42

Αυστηρές οδηγίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ομαλή διεξαγωγή του εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα δίνει σε καθημερινή βάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο στοχεύουν στο να κερδηθεί πάση θυσία το στοίχημα αυτό και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι η διαδικασία για ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.

Η ομαλή λήψη των εμβολίων συνδέεται άμεσα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για επιστροφή στην κανονικότητα και πλέον γίνεται σε όλους αντιληπτό ότι συνιστά μονόδρομο, καθώς οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμφανίζονται κουρασμένοι από την πολύμηνη καραντίνα και τις συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξάλλου την υψηλή εποπτεία στο συγκεκριμένο project το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε οργανωμένη πολιτεία εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Η είδηση της συμφωνίας της Κομισιόν με τον κολοσσό της Pfizer για επιπλέον 300 εκατομμύρια δόσεις που θα μοιραστούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η πιθανή έγκριση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και άλλων σκευασμάτων αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία ότι τα πράγματα μπορούν αν κυλήσουν ομαλότερα και γρηγορότερα από το αναμενόμενο προκειμένου το ζητούμενο της ανοσίας να γίνει πραγματικότητα μια ώρα αρχύτερα.

Μετά τα ελάχιστα παρατράγουδα που καταγράφηκαν στη διάρκεια των πρώτων ημερών του εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός έχει κάνει αυστηρές συστάσεις σε όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες να αποφευχθούν σκηνές κυβερνητικών μανδαρίνων που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για υπερπήδηση της σειράς προτεραιότητας και να τηρηθεί η διαφάνεια με παράλληλη έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και όσοι διαχειρίζονται την κρίση θα προχωρούν καθημερινά σε κοινωνική λογοδοσία.

Πηγή: tilegrafimanews.gr