Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις

0
172

Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με τη συμμετοχή ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ διαδήλωσαν στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και κυρίως την διάταξη για τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση αιώνιων φοιτητών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων. Επίσης, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια.

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετείχε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτές του κόμματος.

Με τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας μάσκες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατάχθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη μαζί με μέλη της Νεολαίας που κρατούσαν πανό με σύνθημα: «Απέναντι στην τρομοκρατία και στον αυταρχισμό – Παλεύουμε για Δημοκρατία».

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Η ΠΟΡΕΙΑ

Αν και οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες, δεν κρατούσαν απόσταση ασφαλείας.
Το συλλαλητήριο γίνεται παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά και σε μια στιγμή που η Αθήνα βρίσκεται ένα βήμα πριν κοκκινίσει και μπει σε σκληρότερο lockdown.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων λόγω της απόφασης για απαγόρευση του σημερινού συλλαλητηρίου φοιτητικών οργανώσεων στα Προπύλαια, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όλες οι ειδήσεις από  το tilegrafimanews.gr 

Ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ζήτησε υπευθυνότητα και εγκράτεια από τις πολιτικές δυνάμεις να μην παρακινούν πολίτες σε συγκεντρώσεις ιδιαίτερα στη Αττική που η κατάσταση είναι επιβαρυμένη με την αντιπολίτευση σε υψηλότατους τόνους να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την απόφαση απαγόρευσης του συλλαλητηρίου.

Για «κατάφωρα αντισυνταγματική την πρακτική της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ να μην επιτρέψουν το συλλαλητήριο», έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε απόλυτα υποκριτική την απαγόρευση στο όνομα της πανδημίας, «τη στιγμή που 200 μέτρα από τα Προπύλαια που γίνεται το συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν… Υποτίθεται προστατεύουμε από τη διάδοση του κορωνοϊού, όχι κύριοι της ΝΔ: Δημοκρατία φοβάστε μην πάθετε όχι κορωνοϊό».

Υποστήριξε δε, ότι εάν συμβεί το οτιδήποτε σήμερα στην Αθήνα, την ευθύνη θα έχει ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση.

Για ψέματα, κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ.«Η στάθμιση της δημόσιας υγείας προβλέπει περιοριστικά μέτρα. Οι περιορισμοί και στις συναθροίσεις έχουν κριθεί συνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την συνταγματικότητα δεν θα την κρίνει ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα καλέσατε να γίνουν επεισόδια για να επιρρίψετε την ευθύνη στην κυβέρνηση. Κανείς δεν είναι a priori υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Εάν όμως ο κ. Σκουρλέτης θέλει να αναφερθεί σε ζητήματα Δημοκρατίας ας δει τι έστησε η δική του κυβέρνηση στην δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Αρκετά με το θράσος», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: tilegrafimanews.gr