Παντού, κανονικά οι παρελάσεις

0
191
παντού-κανονικά-οι-παρελάσεις

Mετά το αλαλούμ που επικράτησε αρχικά για το πώς τελικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε διευκρινίσεις.

“Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας”.

Τι είχε προηγηθεί

Νωρίτερα, εκείνο το οποίο κυκλοφόρησε ως πληροφορία ήταν ότι ειδικά στη συμπρωτεύουσα δεν θα επιτραπεί να παρελάσουν πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κτλ).

Ωστόσο, είναι κάτι το οποίο το υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε, δίνοντας τις παραπάνω διευκρινίσεις.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr