Παπαευαγγέλου: Τηρήστε τα μέτρα – Οι λόγοι που δεν απέδωσαν στην Αττική

0
45
παπαευαγγέλου-τηρήστε-τα-μέτρα-οι-λ

Τα δεδομένα γύρω από την πορεία της πανδημίας ανέλυσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

«Ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 6%» είπε, ενώ τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 20.000. Εκτίμησε πως στην Αττική παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση, ενώ συνέχισε: «Η πίεση στο ΕΣΥ αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση. Συνολικά νοσηλεύονται 4.600 ασθενείς με κορωνοϊό στη χώρα».

Αναλύοντας τους λόγους που δεν απέδωσαν τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική και σε άλλες μητροπολιτικές περιοχές, η κ. Παπαευαγγέλου, σημείωσε:

Η Αττική είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή. Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει όσο θα θέλαμε και η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα που έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις.
Δεν βοήθησε ούτε ο χειμώνας, ούτε και η αυξανόμενη κόπωση των πολιτών.
Ακόμα και εάν σήμερα σταματούσαμε με κάποιο τρόπο τη μετάδοση του κορωνοϊού και πάλι θα χρειαζόταν 2 με 4 εβδομάδες για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ.
«Κάνουμε έκκληση προς όλους: Ας τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα. Να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους. Να φοράμε σωστά τη μάσκα μας», είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Με αυτή τη μεγάλη διασπορά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων, είπε στη συνέχεια. Επεσήμανε πως η αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων «θα μας δώσει μια ανάσα», επεσήμανε. «Μέσα στο άμεσο μέλλον, θα μπορέσουμε να εισηγηθούμε σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων με αυξημένα τεστ και αυξανόμενες δειγματοληψίες, ιδίως στους εργαζόμενους».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr