Πάπας Φραγκίσκος: Ξεκινά αύριο η επίσημη επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

0
166
πάπας-φραγκίσκος-ξεκινά-αύριο-η-επίση

Πάπας Φραγκίσκος: Ξεκινά αύριο η επίσημη επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

Ειδήσεις: Ξεκινά αύριο την επίσημη επίσκεψή του σε Κύπρο και Ελλάδα ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί στην Κύπρο ενώ από τις από τις 4 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου έρχεται στην Ελλάδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016.

Θα πάρει μαζί του πρόσφυγες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ πρόθεση της Αγίας Έδρας και του Πάπα Φραγκίσκου προσωπικά, είναι η μετεγκατάσταση αριθμού μεταναστών από την Κύπρο στο Βατικανό σε μία ακόμη πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Κατά την επίσκεψη του Πάπα στη Μόρια τον Απρίλιο του 2016, ο Ποντίφικας προσέφερε άσυλο στο Βατικανό σε 12 πρόσφυγες από τη Συρία.

Με την απόφαση του να το επαναλάβει φαίνεται πως ο ανθρωπιστικός αυτός διάδρομος προς τη Ιταλία παραμένει ανοικτός, επιβεβαιώνοντας έτσι τη γνωστή ευαισθησία του για τον άνθρωπο.

Η επίσκεψη του Πάπα σχεδιάζεται με κάθε λεπτομέρεια. Την Παρασκευή στις 3 Δεκεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο μεγαλύτερο στάδιο της Κύπρου, το ανοιχτό στάδιο «Γυμναστικός Σύλλογος Παγκύπρια», χωρητικότητας 22.829 θεατών.

Στην Αθήνα η Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό ειδικές συνθήκες και με αυστηρά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, εκεί θα βρεθούν μόλις 900 άτομα, τα οποία έχουν ήδη λάβει τις προσκλήσεις τους.

«Οι πολίτες της Αθήνας, όπως και όσοι από άλλες περιοχές βρεθούν εκείνες τις ημέρες στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και οι κάτοικοι της Λέσβου, θα δουν τον άνθρωπο που επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ των εθνών, τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών, την ενότητα μεταξύ των Χριστιανών» αναφέρει σε σχετικό ανακοινωθέν η Ιερά Σύνοδος.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr