Παππάς: «Έκανα το καθήκον μου προς το συμφέρον του ελληνικού λαού -Διάτρητη η πρόταση της ΝΔ»

0
25
παππάς-έκανα-το-καθήκον-μου-προς-το-συ

Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για διεξαγωγή προανακριτικής επιτροπής εναντίον του για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατία για προανακριτική εις βάρος του είναι διάτρητη και κενή περιεχομένου, προσθέτοντας ότι δεν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 43/39 καθώς με βάση αυτόν λειτουργούν τα κανάλια.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 σε πεδίο ναρκοθετημένο πολλαπλώς, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, εξασφαλίζοντας 250 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο. Έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν γι’ αυτό, γιατί είχατε “λερωμένη τη φωλιά σας” για δεκαετίες, είπε ο κ. Παππάς. Για μία διαδικασία όπου το Δημόσιο δεν δαπάνησε αλλά εισέπραξε χρήματα, αυτά που είχατε αρνηθεί συστηματικά να εισπράξετε, συστηματικά παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

«Είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή την διάτρητη, αποσπασματική, προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της ΝΔ. Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού όπως ορκίστηκα να το κάνω, όπως οφείλω να το κάνω, απέναντι στις ιδέες μου και την παράταξη που υπηρετώ. Η επιλογή της ΝΔ είναι προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού, μεταξύ εθελοδουλείας στα συμφέροντα και θράσους προς το λαό», όπως τόνισε.

Η συζήτηση αυτή, συνέχισε, σημαδεύεται από τα αρνητικά ρεκόρ στον τομέα της πανδημίας. Η υποτιθέμενη αριστεία σας ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, απευθείας αναθέσεις, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Όποιος νομίζει ότι θα ξεχαστούν, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Θα έρθει η ώρα που θα ελεγχθούν αναλυτικά.

Ξεκινάτε αυτή την ιστορία επειδή τολμήσαμε να εισπράξουμε όσα δεν τολμήσατε ποτέ, ενώ υπογράφετε με τη σέσουλα αναθέσεις, είπε ο κ. Παππάς, να έχετε το νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε. Την στήνει η ηγεσία της ΝΔ για να πλήξει την πολιτική δύναμη που απέμπλεξε την χώρα από τα μνημόνια, δημιούργησε 400.000 θέσεις εργασίας και άφησε γεμάτα ταμεία. Μία υπόθεση στην οποία το Δημόσιο εισέπραξε, δεν δαπάνησε, που δεν υπάρχει κατηγορία υπερκοστολόγησης, δεν υπάρχει κατηγορία ότι το Δημόσιο εισέπραξε λιγότερα.

Υπογράμμισε ότι σε μία αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων της μίας πλευράς σε αυτή την διαφορά. Αγνοεί τόσο τις θέσεις της άλλης πλευράς, όσο και τις αποφάσεις δικαστηρίων, σπάζοντας κάθε ρεκόρ εθελοδουλείας και θράσους. Και τώρα ζητάει τα ρέστα από την δική μας παράταξη, που εφάρμοσε το Σύνταγμα και εισέπραξε χρήματα από την χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων για πρώτη φορά από το 1989. Και το κάνει αυτό με το να πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα στον διαγωνισμό, την ώρα που τα κανάλια, αυτή την στιγμή, λειτουργούν με τον νόμο που ψηφίσαμε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους και αγνοεί τη θέση μιας πλευράς και τις θέσεις των δικαστηρίων. Η ΝΔ πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα στον διαγωνισμό και σε μια σειρά ψευδών αβάσεων και αντιφατικών ισχυρισμών τέσσερα χρόνια μετά τον διαγωνισμό. Δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια και αποκλείστηκε. Δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό».

«Μόνα όσα σας διευκολύνουν υπάρχουν στην πρόταση σας. Παρακάμπτετε τις αντιφάσεις του κ. Καλογρίτσα», είπε αργότερα. «Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που καταρρίπτουν την επιχειρηματολογία του βασικού σας μάρτυρά» και σημείωσε ότι δικηγόρος του επιχειρηματία είναι ο κ. Λοβέρδος και συνεργάτης του επί ετών ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς προχώρησε σε μια μακρά εξιστόρηση της «περιπέτειας» με τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για πολλά χρόνια παραβιαζόταν το Σύνταγμα. Έκανε λόγο για «σκοπίμως παράνομη και σκιώδη κατάσταση, στην οποία το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να εκβιάζει τα κανάλια».

«Ψηφίζονταν νόμοι από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και ποτέ δεν εφαρμόζονταν», ανέφερε και είπε πως το ν/σ του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες περιείχε στοιχεία από παλιότερα νομοσχέδια. Μάλιστα, ανέφερε ότι μόνο «λάθος» του κόμματός του ήταν ότι προσπάθησε να εφαρμόσει τον νόμο.

Για τον εαυτό του και τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είχε συναντηθεί χώρια με όλους τους επιχειρηματίες που διεκδίκησαν τηλεοπτικές άδειες.

«Όλοι οι προσωρινοί επιλαχόντες έκαναν συναντήσεις μεταξύ τους για πιθανές συνεργασίες και εμείς ενθαρρύναμε οποιαδήποτε λύση έσωζε θέσεις εργασίας», ανέφερε.

Ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι χάρη στις κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκαν και σώθηκαν πολλές θέσεις απασχόλησης στα ΜΜΕ.

Τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του λόγου του, ο Νίκος Παππάς απείλησε την κυβέρνηση.

«Να έχετε στο νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνεται», ενώ λίγο αργότερα είπε: «Προσέξτε. Θα κληθείτε να ψηφίσετε στο τέλος».

Κατά τον κ. Παππά, τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΝΔ – ανέφερε χαρακτηριστικά τη λίστα Πέτσα, το σημείωμα του κ. Λιβάνιου στην ΕΡΤ και τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco – είναι πολύ μεγαλύτερα.

«Έχετε τη φωλιά σας λερωμένη, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συκοφαντία σας», κατέληξε εμφαντικά.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr