Παραιτήθηκε ο Πάνος Λασκαρίδης από την Ένωση Εφοπλιστών

0
27
παραιτήθηκε-ο-πάνος-λασκαρίδης-από-τη

Την παραίτησή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετείχε και ο ίδιος, υπέβαλε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την ελληνική ναυτιλία.

Η παραίτηση του κ. Λασκαρίδη έρχεται δύο εβδομάδες μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει δηλώσεις του, αναφορικά με τις σχέσεις της ναυτιλιακής κοινότητας με την ελληνική κυβέρνηση.

«Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό» δήλωνε μεταξύ άλλων τότε ο εφοπλιστής, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «έχουν χ@@@@@ο τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα».

Στην επιστολή του βέβαια, ο Π. Λασκαρίδης επιμένει στις θέσεις του, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, αν και τονίζει πως ζητά συγγνώμη από όσους έφερε σε δύσκολη θέση «με τον αθυρόστομο λόγο» του. Μια συγγνώμη την οποία ζήτησε τότε και από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας.

Η επιστολή παραίτησης του Πάνου Λασκαρίδη

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση. Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης ”αξιοπιστίας”.

Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από ”δημοσιογράφους”) τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε -όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο Πρωθυπουργό και στον Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για ”ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία.
Π. Λασκαρίδης».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr