Παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως και όταν έκαιγαν τις πόλεις μας πριν 100 χρόνια

0
149

Παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως και όταν έκαιγαν τις πόλεις μας πριν 100 χρόνια
Νέα τουρκική πρόκληση – «Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;», ρώτησε ο Ερντογάν – Νωρίτερα ο Μπαχτσελί δήλωσε: «Να συνέλθει η ελληνική κυβέρνηση, διαφορετικά θα πάθετε χειρότερα από το 1922»

Σε ρητορική ακραίας πρόκλησης προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκοντας την αφορμή να στείλει ειδικό μήνυμα, με εθνικιστικές κορώνες, για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Προέβη σε ευθεία επίθεση κατά των Ελλήνων προχωρώντας σε μια ιστορική αναδρομή, ενώ δεν έχασε ευκαιρία να επαναφέρει στο τραπέζι το νεο-οθωμανικό όραμά του.

Σε μια περίοδο που η τουρκική λίρα έχει βρεθεί σε ιστορικό χαμηλό, ο Ερντογάν δείχνει να «ποντάρει» σε σενάρια επεκτατισμού, σχεδιάζοντας «στρατιωτική επιχείρηση» στη Συρία, για την οποία – όπως έχει δηλώσει – δεν θα πάρει την άδεια κανενός για να την κάνει.

Διαπιστώνεται ότι αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην Ελλάδα και σε επιδείξεις ισχύος.

Ανεβάζοντας επικίνδυνα τους τόνους προέβη στο εξής ερώτημα προς το πλήθος που τον παρακολουθούσε: «Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;».

«Οι Έλληνες ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα» δήλωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Επεδίωξε, δε, την αναβίωση των εχθερικών συναισθημάτων του παρελθόντος: «Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια».

«Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις. Από τη μια πλευρά ο στρατός μας προελαύνανε προς τη Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ. Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα» δήλωσε, ακόμη, σε εμπρηστικό τόνο ο Ερντογάν.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr