Παρουσίαση από τον Γ. Πατούλη των έργων της περιφέρειας Αττικής που εντάσσονται στην καμπάνια «EU In My Region»

0
121
παρουσίαση-από-τον-γ-πατούλη-των-έργων

Πατούλης: Τρία σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττική 2014-2020 και τα οποία έχουν ενταχθεί στην επικοινωνιακή εκστρατεία “EU In My Region”…

(«Η Ευρώπη στην περιοχή μου») παρουσίασε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, παρουσία και του δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης καμπάνιας επελέγησαν να προβληθεί η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, η κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, και η προμήθεια του Πυροσβεστικού Σώματος με σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Αμέσως μετά τη συνέντευξη ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στην πεζογέφυρα Π. Φαλήρου επί της Λ. Ποσειδώνος, έργο που εκτελέστηκε με χρηματοδότηση από την περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε, τόσο στα έργα αυτά, όσο και στο σύνολο των έργων που εκτελούνται με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής και του ΕΣΠΑ, ύψους 1 δισεκατομμυρίου πενήντα εκατομμυρίων ευρώ. Οι δράσεις αφορούν τη λειτουργία πρότυπων κοινωνικών δομών, την κατασκευή σχολείων και παιδικών σταθμών, πράσινα έργα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, την επεξεργασία των λυμάτων και την προστασία των θαλασσών της Αττικής, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τις αστικές βιοκλιματικές αναπλάσεις.

Ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα η περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιήσει αναλυτική ενημέρωση συνολικά για τα έργα και τις δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής και το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020. Όπως υπογράμμισε, το ποσοστό της απορρόφησης ανέρχεται ήδη στο 87%, κατατάσσοντας το ΠΕΠ Αττικής στη 2η καλύτερη θέση μεταξύ των 13 Περιφερειακών Προγραμμάτων και στην 3η θέση μεταξύ όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της χώρας. Τα έργα που έχουν ενταχθεί είναι συνολικής δημόσιας δαπάνης 1,75 δισ. ευρώ, ενώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, υπογραμμίζοντας ότι η Αττική προετοιμάζεται για το νέο ΠΕΠ Αττικής της περιόδου 2021-2027 το οποίο στοχεύει να έχει αυξημένο προϋπολογισμό κατά 54% και να ανέλθει στο 1,6 δισ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά είναι η ισχυρή βάση που θα μας επιτρέψει τα επόμενα χρόνια να εκτελέσουμε εμβληματικά έργα, όπως το Οικολογικό Φαληρικό Πάρκο, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, η αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Λυσιατρείου ως χώρου έρευνας και καινοτομίας, η εκτέλεση έργων όπως ο προβλήτας κρουαζιέρας στον Πειραιά για την ανάδειξη του τουρισμού, η εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, η ενίσχυση του δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας, η συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε για συμμετοχή στην καμπάνια, η οποία οργανώνεται σε ετήσια βάση με πλήρη κάλυψη των εξόδων από την Ε.Ε. για όλα τα κράτη-μέλη της, την επικοινωνιακή προβολή τριών μεγάλων χρηματοδοτούμενων έργων ( ανάμεσα στα εκατοντάδες μεγάλα και μικρά έργα και παρεμβάσεις που εκτελούνται στην Αττική). Στόχος της δράσης είναι η ενθάρρυνση των πολιτών στο να ανακαλύψουν περισσότερα για τα έργα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο, από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επικοινωνιακή προβολή με ενημερωτικό σποτ σε ραδιόφωνα, sites και social media, καταχωρήσεις σε έντυπα και outdoor διαφήμιση σε στάσεις μετρό και λεωφορείων, με κεντρικό πρόσωπο την ηθοποιό Κατερίνα Γερονικολού.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία της προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Β. Δανέλλη Μυλωνά, αντιπεριφερειαρχών, εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων, αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr