Πατέλης: «Η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των αποταμιευτών αλλά και των δανειοληπτών»

0
161

Mήνυμα προς τις διοικήσεις των τραπεζών να προχωρήσουν σε αύξηση των αποδόσεων που προσφέρουν στους πελάτες τους στέλνει με συνέντευξή του στο Capital.gr, o κ. Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Όπως τονίζει, σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουν να χάσουν πελάτες προς όφελος τραπεζών του εξωτερικού και χρηματοπιστωτικών εταιρειών που προσφέρουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών – Fintech. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των αποταμιευτών αλλά και των δανειοληπτών, σε μια περίοδο που αυξάνονται τα επιτόκια, καθώς το αυξημένο κόστος χρήματος “θα μας επηρεάσει όλους”.

Ο κ. Πατέλης σημειώνει ότι αποκαλύπτεται ισχυρό ενδιαφέρον από σοβαρούς επενδυτές για τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα, και μάλιστα με premium. Προσθέτει ότι η σχετική διαδικασία για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες θα εξελιχθεί με βάση όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία και σίγουρα με διαγωνιστική διαδικασία.

Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι είναι απολύτως εφικτή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα εντός του 2023, καθώς και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την ενεργειακή κρίση με σύνεση και σεβασμό στα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας.

Τέλος, δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ελληνικό χρέος και εμμέσως απορρίπτει, προς το παρόν, τη μείωση της έμμεσης φορολογίας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που ενθαρρύνουν την κατανάλωση και τις εισαγωγές επιβαρύνοντας το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr