Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για εμβολιασμούς σε μπουφάν!

0
26
πάτρα-εισαγγελική-παρέμβαση-μετά-τις

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελιών που έγιναν στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναφορικά με γιατρό εμβολιαστικού κέντρου ο οποίος φέρεται να έχει κάνει ψευδείς εμβολιασμούς έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένας άνδρας φέρεται να έδωσε 650 ευρώ για τον ίδιο, τη σύζυγο, το παιδί και την πεθερά του, ώστε τα εμβόλια να μην μπουν στους οργανισμούς τους. Όσο για τον ίδιο, φέρεται να έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσε, χωρίς να σηκώσει καν το μανίκι.

Ειδικότερα και όπως γίνεται γνωστό, η αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μόλις είδε το δημοσίευμα ήταν άμεση, καθώς οι καταγγελίες κρίθηκαν ως ιδιαιτέρως σοβαρές. Αμέσως η υπόθεση κατά τις ίδιες πληροφορίες ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα ξεκινήσει την έρευνα.

Το θέμα όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, η αποκάλυψη διερευνάται εξονυχιστικά. Τόνισε πάντως πως τα box στα οποία γίνονται οι εμβολιασμοί είναι πάντοτε ανοιχτά και οι χώροι επιθεωρούνται, ενώ αν χρειαστεί να κλείσει η πόρτα, μπαίνει και δεύτερος γιατρός καθώς αυτό ορίζουν οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί για την αποφυγή δόλιων πράξεων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, τόνισε ότι μερίδα πολιτών στην Πάτρα έχει βρει διάφορους τρόπους να παρακάμψει το σύστημα και ότι η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει τον έλεγχο με την παρουσία τουλάχιστον δύο ατόμων σε κάθε εμβολιασμό. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ακόμα και άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλές φορές για λογαριασμό άλλων επ΄αμοιβή, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr