Πειραιάς: 24ωρη απεργία των ναυτεργατών

0
110

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα πέντε σωματεία – μέλη της ΠΝΟ με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων που φεύγουν ή δένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας της 24ωρης πανπειραϊκής απεργίας των πέντε σωματείων-μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ), από τις 00:01 έως τις 24:00.

Στις 5:30 το πρωί οι εργαζόμενοι είχαν προσυγκέντρωση στον Ηλεκτρικό, ενώ στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η απεργία αφορά σε όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων. Έτσι, στο λιμάνι του Πειραιά θα μπορούν να δένουν τα πλοία που φτάνουν, ενώ δεν θα γίνεται ο απόπλους.

Τα αιτήματα των ναυτεργατών
Τα σωματεία ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις, όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό», επισημαίνουν στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως εξαιτίας της απεργίας την Τρίτης επηρεάζονται και τα δρομολόγια της Τετάρτης. Οι επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι προάγγελος της Γενικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου για αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή ΣΣΕ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr