Πελώνη: «Εισηγούμαστε την άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων το συντομότερο»

0
32
πελώνη-εισηγούμαστε-την-άρση-των-δια

Την άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων εισηγείται η Κυβέρνηση, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

«Εισηγούμαστε να γίνει η άρση το συντομότερο δυνατό. Θεωρώ ότι θα ήταν λογικό μέτρο η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, ωστόσο αυτό θα το εισηγηθεί η επιτροπή, δεν θα ήθελα να προκαταλάβω τις αποφάσεις της. Υπάρχει μενού επιλογών, η επιτροπή κρίνει τα δεδομένα», ανέφερε η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, θα δούμε την εισήγηση της επιτροπής, πιστεύουμε ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην εκτόνωση και στο άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους.

Πρέπει να λάβουμε υπόψιν την αλλαγή του καιρού, ότι πρέπει να έχουμε ελεγχόμενες δραστηριότητες όσο το δυνατόν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους παρά ανεξέλεγκτες παράνομες δραστηριότητες, συναντήσεις σε σπίτια, όπου γίνεται διασπορά του ιού. Αν επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αναγνωρίζοντας την κόπωση όλων, δεν θα επιτραπούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε μικρές πλατείες», πρόσθεσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Αναφερόμενη στους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: “Έλεγχοι υπάρχουν και θα υπάρχουν. Προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από κάθε πολίτη. Υπάρχει και ένα όριο στα πρόστιμα που μπορούν να επιβληθούν”.

“Παραμένει προτεραιότητα το λιανεμπόριο και η επαναλειτουργία των λυκείων ελεγχόμενα. Θα δούμε από το μενού επιλογών αν μπορούμε να το αντέξουμε επιδημιολογικά. Το λιανεμπόριο ήταν εξαρχής δραστηριότητα που λειτούργησε συντεταγμένα, οπότε αν γίνει με κανόνες δεν θα έχει επιδημιολογική επιβάρυνση. Θα δώσει ανάσα στην οικονομία και θα είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης”, συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα εάν θα ανοίξουν τα λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκαθάρισε ότι οι οποίες επαναλειτουργίες θα πρέπει να είναι σταδιακές και ελεγχόμενες.

“Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί”, είπε ακόμα η Αριστοτελία Πελώνη.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr