Πελώνη: «Έτοιμη η Ελλάδα για ψηφιακό πιστοποιητικό»

0
80
πελώνη-έτοιμη-η-ελλάδα-για-ψηφιακό-πι

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια -καθώς είμαστε από τους πρώτους που το προτείναμε- και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πριν την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου».

Τα παραπάνω τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ».

Η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης επεσήμανε ότι υπάρχει συντονισμός με τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τεχνικό και νομοθετικό επίπεδο προκείμενου αυτό να είναι διαλειτουργικό.

Ακόμα, η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όσους θέλουν να ταξιδέψουν.

Επίσης, ανέφερε ότι ανάλογα με τα ραντεβού της ομάδας 35-39 ετών όπου σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στη συνεχεία και η επόμενη ηλικιακή ομάδα.

«Ευελπιστούμε εντός Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και για τους 18 άνω», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι: «Η Αθηνά δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση για επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη χωρά μας, στις 31 Μαΐου».

Ακόμα, ανέφερε ότι είναι σε επαφή οι δυο πλευρές κατόπιν πρόσκλησης του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι αν έρθει και συμπέσουν τα προγράμματα και θα γίνει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr