Πελώνη για lockdown: «Λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν η κόπωση των πολιτών»

0
54
πελώνη-για-lockdown-λαμβάνεται-σοβαρά-υπ-ό

Στο lockdown, στην άρση των περιοριστικών μέτρων, στις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι αναζητούνται από την Κυβέρνηση βαλβίδες αποσυμπίεσης προκειμένου να υπάρξει λελογισμένη χαλάρωση των μέτρων χωρίς επιδημιολογικό κόστος. Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, είπε, και με βάση της εισηγήσεις της η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις.

Ακόμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την υποβοήθηση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και ιδίως στην Αττική, αλλά όχι μόνο, παραμένει βεβαρυμένη και το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για τους εμβολιασμούς, η Αριστοτελία Πελώνη είπε πως έχουν ήδη ξεπεράσει το 1.345.000 και περισσότεροι από 915.000 συμπολίτες μαςέχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτιμάται ανέφερε, ότι τον Απρίλιο θα γίνουν 1.500.000 εμβολιασμοί -περισσότεροι δηλαδή από όσους έχουν γίνει μέχρι σήμερα- χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα εμβόλια της Johnson & Johnson τον αριθμό των οποίων θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ θα ακολουθήσει στις 26 Μαρτίου για την ηλιακή ομάδα για 70 έως 74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες για την ηλικιακή ομάδα 65 έως 69 ετών.

Η Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετικό ερώτημα γιατί χαλαρώνουν τα μέτρα είπε: «Δεν μιλάμε για ανοίγματα αλλά περιγράφουμε και θα εξετάσει και η επιτροπή είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένους πολίτες».

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον χαρακτηρισμό του ως ανοησία από τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι είναι μια επιτυχία για την χώρα και μάλλον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει διαβάσει καλά την πρόταση της Κομισιόν. Για το πολιτικό μορατόριουμ που πρότεινε στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν έχει εξηγήσει τι εννοεί.

«Θέλει αντάλλαγμα για να σταματήσει να βγάζει κόσμο στους δρόμους; Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε οποιαδήποτε σοβαρή τεκμηριωμένη πρόταση με την προϋπόθεση να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα», πρόσθεσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr