Πελώνη: «Όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περιορισμούς»

0
66
πελώνη-όσοι-δεν-εμβολιαστούν-θα-έχου

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση και πρέπει να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς υπάρχει η συγκυρία με τη μετάλλαξη Δέλτα και παράλληλα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μια αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 απάντησε στις κατηγορίες περί αλληλοσυγκρουόμενων οδηγιών και μέτρων. Η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι με τη σειρά τους αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

Ακόμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά στη χώρα μας, αλλά θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, είπε «ότι δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν… αλλά αυτό που προέχει σε καταστάσεις πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Επίσης, η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη αυτοπροστασίας, αλλά παράλληλα και κοινωνικής ευθύνης

Ακόμα, το στέλεχος της Κυβέρνησης συμπλήρωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι, το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «δε μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα που έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας όταν ήρθαν τα εμβόλια στην Ελλάδα» και στον Παύλο Πολάκη για τον οποίο είπε ότι είναι από τους αντιπροσώπους των αντιεμβολιαστών.

Επιπλέον, η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr