Περικυκλώνουν το Χάρκοβο οι Ρώσοι, ενώ η Μαριούπολη εκπέμπει «SOS» – «Κλειδί» για τα σχέδια Πούτιν η Οδησσός

0
225
περικυκλώνουν-το-χάρκοβο-οι-ρώσοι-ενώ

Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν και στα δυτικά, ενώ βομβάρδισαν στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ, μόλις 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία – Συνεχείς επιθέσεις σε Μικολάιβ, Μαριούπολη, Νικολάεφ, Ντνίπρο, Τσερνίχιβ και Σούμι – «Οχυρώνεται» εν αναμονή εισβολής η Οδησσός – Ελπίδες (;) από τη διπλωματία

Με τη Μαριούπολη και όσους κατοίκους έχουν απομείνει σε αυτήν να εκπέμπει «SOS», οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν πλέον την Ουκρανία και από το δυτικό τμήμα της χώρας, επεκτείνοντας τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ακόμα και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία!

Την ίδια ώρα, τα νέα από το διπλωματικό πεδίο επιτρέπουν μια κάποια αισιοδοξία, καθώς οι διαπραγματευτές των δύο χωρών θα επιστρέψουν τη Δευτέρα στο τραπέζι των συνομιλιών για έναν τέταρτο γύρο, με στόχο την κατάπαυση του πυρός. Άγνωστο είναι ωστόσο σε ποια σημεία υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να μην αποκαλύπτει το πού θα πραγματοποιηθούν αυτές οι νέες συνομιλίες.

Η Κυριακή ήταν η 18η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία και την ανησυχία της Δύσης ενέτεινε η κίνηση των Ρώσων να βομβαρδίσουν ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ, στη δυτική Ουκρανία, σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, που αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο τοπικός κυβερνήτης ανακοίνωσε από το ρωσικό πλήγμα υπήρξαν τουλάχιστον 35 νεκροί και 134 τραυματίες, όπως μετέδωσε το Reuters, σημειώνοντας πως η Ρωσία εκτόξευσε 30 πυραύλους προς την στρατιωτική βάση.

Παράλληλα, από εδάφους τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να κινούνται, όχι πάντως με ταχείς ρυθμούς, πιο κοντά στο Κίεβο, ενώ πόλεις στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας υφίστανται συνεχείς επιθέσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ οι πόλεις Μικολάιβ, Μαριούπολη, Νικολάεφ, Ντνίπρο, Τσερνίχιβ και Σούμι βρίσκονται διαρκώς στο ρωσικό στόχαστρο.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν επίσης να περικυκλώσουν τις ουκρανικές στα ανατολικά της χώρας, καθώς προελαύνουν από την κατεύθυνση του Χαρκόβου στα βόρεια και της Μαριούπολης στα νότια. Από την άλλη, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπολύουν αντεπιθέσεις κατά των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια περιοχή του Μικολάιβ και στην ανατολική του Χαρκόβου, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, Βαντίμ Ντενιζένκο.

Σύμφωνα επίσης με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα οργανώνεται για μεγάλης έκτασης επίθεση, καθώς διαπιστώνεται ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα μάχης.

Η ίδια πηγή εκτιμά ότι ετοιμάζεται επίθεση στο Βουλεντάρ, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βολνοβάχα, στην περιοχή του Ντονιέτσκ. Στην περιοχή της Οδησσού αυξάνονται τα οχυρωματικά έργα, με τους κατοίκους να προετοιμάζονται για τη νέα επίθεση.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr