Πήγε να αυτοκτονήσει! 66χρονος στο Πήλιο φοβήθηκε μην κολλήσει ξανά κορωνοϊό – Πως σώθηκε

0
23
πήγε-να-αυτοκτονήσει-66χρονος-στο-πήλιο

ΒΟΛΟΣ ΝΕΑ: Πήγε να αυτοκτονήσει! 66χρονος στο Πήλιο φοβήθηκε μην κολλήσει ξανά κορωνοϊό – Πως σώθηκε

Ειδήσεις:  Οι επιπλοκές που του προκάλεσε η νόσος ήταν σοβαρές. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη προκειμένου να μην διασωληνωθεί και τελικά το πέτυχαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Ωστόδο χθες το απόγευμα (02.06) 66χρονος σε χωριό του Πηλίου, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Σαν από μηχανής Θεός ένας γείτονας τον είδε την ώρα που κατέβαινε τις σκάλες του σπιτιού του, κρατώντας ένα μπουκάλι με γεωργικό φάρμακο και ειδοποίησε την οικογένειά του.

Η διαδικασία της αποκατάστασής του όμως ήταν χρονοβόρα. Μετά από ενάμιση περίπου μήνα νοσηλείας σε κλινική κορονοϊού χρειάστηκε να συνεχίσει την αποθεραπεία στην Παθολογική Κλινική. Με εξαντλημένο τον οργανισμό μόλις έλαβε εξιτήριο μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης για περαιτέρω νοσηλεία αναφέρει ο taxydromos.gr.

Από την περίοδο του Πάσχα και έκτοτε επέστρεψε στο σπίτι του. Παρότι ανέκτησε δυνάμεις και η λειτουργία του οργανισμού του ομαλοποιήθηκε, ψυχολογικά δεν κατάφερε να ανακτήσει δυνάμεις. Οι φοβίες ότι δεν θα γίνει εντελώς καλά και ότι μπορεί να ξανακολλήσει τον ιό-καθώς ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί- έχουν τσακίσει τον ψυχικό του κόσμο.

Κορονοϊός: «Χρονοβόρα η αποφόρτιση»

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηλία Καραμέτο, είναι αρκετοί οι ασθενείς που μετά την νοσηλεία τους από κορονοϊό παραμένουν με ασταθή ψυχολογία.

«Πρόκειται για μία ασθένεια που αφήνει πολλές φοβίες τις οποίες χρειάζεται χρόνος για να αντιμετωπίσει κάποιος που έχει νοσηλευθεί. Αν μάλιστα πρόκειται για ασθενή που δεν είχε εμπειρία από νοσοκομείο και νοσηλείες, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Για αυτό δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά άτομα επιστρέφουν στα εξωτερικά ιατρεία και ζητούν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στο στάδιο της αποθεραπείας, προκειμένου να εμψυχωθούν», σημείωσε ο γιατρός.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr