ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν το αίτημα των εργαστηριακών γιατρών για την πλήρη κατάργηση του clawback

0
120
πισ-και-ισα-στηρίζουν-το-αίτημα-των-εργ

Γιατροί: Το αίτημα των εργαστηριακών γιατρών, οι οποίοι ζητούν την πλήρη κατάργηση του clawback, στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ενώ στηρίζουν και τις σχετικές ενέργειες διαπραγμάτευσης.

Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι το clawback είναι ένα «απολύτως άδικο μέτρο, το οποίο μάλιστα έπρεπε να είχε καταργηθεί από το 2018, αφού έχουν εκλείψει οι λόγοι θέσπισής του». Όπως σημειώνει, οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιγατροί (βιοπαθολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, πυρηνικοί ιατροί και κυτταρολόγοι) «οδηγούνται στην εξόντωση με την αναγκαστική επιστροφή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό».

Ο ΙΣΑ θέτει ως προτεραιότητα την οικονομική και επαγγελματική επιβίωση των μελών του και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών άσκησης του λειτουργήματός τους. Επίσης, στηρίζει τους εκπροσώπους των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που κάνουν συνεχή διαπραγμάτευση «μέχρι να επιτευχθεί ο δίκαιος αυτός στόχος».

Ε.Φ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr