Πλατεία Ομονοίας: Συσκευές φιλτράρουν τον αέρα – Πως λειτουργούν

0
18
πλατεία-ομονοίας-συσκευές-φιλτράρου

Πλατεία Ομονοίας: Συσκευές φιλτράρουν τον αέρα – Πως λειτουργούν

Ειδήσεις: Συσκευές καθαρισμού του αέρα τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για 4 συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων έξυπνης τεχνολογίας και αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, με στόχο να δώσουν μια πνοή οξυγόνου στο κέντρο της Αθήνας, που ασφυκτιά από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, καθαρίζει τον αέρα με ίδια ισχύ όσο αυτή που αντιστοιχεί σε επτά δέντρα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος, τα μηχανήματα αυτά μας βοηθούν να «αλλάξουμε κλίμα τελείως».

Η Ομόνοια αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο για την πόλη το οποίο όμως έχει υψηλά επίπεδα ρύπανσης, εξήγησε. Αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη ψηλών κτιρίων, οδηγεί σε εγκλωβισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Άρα με τη δωρεά που μας έγινε, γιατί επαναλαμβάνω πρόκειται για δωρεά η οποία πραγματοποιήθηκε στη λογική του «υιοθέτησε την πόλη σου», προσφέρουμε μια ποιοτική ατμόσφαιρα στην πλατεία».

Όπως εξήγησε ο κ. Κολλάτος τα μηχανήματα αυτά είναι ιονιστές και λειτουργούν με την ίδια ακριβώς λογική των ιονιστών που χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr