Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους

0
206

Το τέλος των μίνι τοπικών lockdown ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός είπε πως δεν θα ισχύει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση της μουσικής στην ψυχαγωγία και την εστίαση.

Ο Θάνος Πλεύρης πρόσθεσε ότι οι «κόκκινες» περιοχές ότι δεν θα έχουν επιπλέον μέτρα από αυτά που θα ισχύουν σε όλη την Επικράτεια.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους πολίτες σε εστίαση και ψυχαγωγία.

Ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε εάν και εφόσον χρειαστεί να έχουμε επιπλέον μέτρα, τότε θα ζητήσουμε την εισήγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αλλά αυτή τη στιγμή θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής ώστε να το γνωρίζει και ο κάθε πολίτης.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα ισχύουν για 15 ημέρες. Εντός αυτών των 15 ημερών θα επικαιροποιηθούν, απλοποιηθούν και ομαλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν. “Άρα κατά βάση οι περιορισμοί που υπάρχουν κατά βάση υφίστανται και εντός 15 ημερών θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους”, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

“Δεν αλλάζουν οι κανόνες και οι περιορισμοί για τους μεικτούς χώρους”, επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

“Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί τόσο θα προστατευόμαστε περισσότερο και ως άτομα και ως κοινωνία. Όπου παραμένουν περιορισμοί είναι για να προστατευθούμε όλοι. Έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας”, συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε:

“Όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο λιγότερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας. Π.χ. στη Βόρεια Ελλάδα από τους 55 που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόλις δύο είναι εμβολιασμένοι, ενώ πρόσφατα χάσαμε ένα νέο παιδί. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση- η πιθανότητα μειώνεται 20 φορές. Έχει πιεστεί κοντά δύο χρόνια τώρα το σύστημα υγείας, και αυτό είναι πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα. Ας είμαστε προσεκτικοί, είναι σημαντικό να μην έχουμε τα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρσι. Εκτός από τους ασθενείς με κορωνοϊό έχουμε και όλους τους άλλους ασθενείς”.

Ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης, πήρε στη συνέχεια το λόγο. Όπως είπε προτεραιότητα του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα θα είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr