ΠΟΕΕΤ: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στην εστίαση

0
175
ποεετ-επιτακτική-η-ανάγκη-στήριξης-τω

ΠΟΕΕΤ: «Επιτακτική είναι η ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στην εστίαση», σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, «τα νέα μέτρα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορονοϊού, για άλλη μια φορά θίγουν τους εργαζόμενους στην εστίαση. Το κλείσιμο ουσιαστικά των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα αυτές τις ημέρες και το μέτρο αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι μονόδρομος, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν μια στήριξη. Επομένως, κρίνουμε πως η απόφαση της κυβέρνησης γι’ αυτήν την κατηγορία εργαζομένων είναι μονόδρομος».

«Σχεδόν 330.000 εργαζόμενοι για άλλη μια φορά αγωνιούν για το μέλλον τους, μιας και η συρρίκνωση του ωραρίου εργασίας των καταστημάτων και η ζημία που θα προκληθεί από αυτήν θα μετακυλήσει στους εργαζόμενους με χαμένες θέσεις εργασίας. Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη: ένταξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, (μιας και παρατάθηκε έως το τέλος Μαρτίου του 2022) και απαγόρευση απολύσεων για το διάστημα που θα ισχύουν τα μέτρα», προσθέτει η ΠΟΕΕΤ.

«Έτσι μόνο θα αποφύγουμε χαμένες θέσεις εργασίας. Οτιδήποτε άλλο μάς βρίσκει αντίθετους και, μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, η οποία επιδεινώνεται από λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς, δεν είμαστε διατιθέμενοι να υποστούμε και άλλα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

Γ.Μπ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr