Ποια σχήματα περνάνε στην επόμενη φάση διεκδίκησης των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

0
32
ποια-σχήματα-περνάνε-στην-επόμενη-φάσ

Τέσσερα σχήματα περνάνε στο Β΄φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης και επίσης τέσσερα στο διαγωνισμό για το εμπορευματικό λιμάνι «Φίλιππος Β» του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ.

1. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τέσσερα επενδυτικά σχήματα για τη Β Φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης» (ΟΛΑ ΑΕ).

Στη Β’ φάση του διαγωνισμού προκρίνονται τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
Κοινοπραξία CAMERON S.A- GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS
Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚΤΕΡΝΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ
2. Για τον διαγωνισμό της υπο-παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε.» (ΟΛΚ Α.Ε.), το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
Ένωση Εταιρειών IMERYS GREECE SA, GOLDAIR CARGO AE & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ABEE
Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS KAVALA, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ»

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr