Ποιοι αγρότες και γιατί έμειναν απλήρωτοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – ΟΑΕΔ Δώρο Χριστουγέννων και συντάξεις

0
444

NEWS: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) πραγματοποίησε πληρωμή της βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2021. Παρόλα αυτά, 5.642 δικαιούχοι έμειναν εκτός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)πραγματοποίησε νέα πληρωμή και πίστωσε σε 30.398 δικαιούχους περίπου 31 εκατ. ευρώ από τα δικαιώματα της βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2021.

Παρόλα αυτά, 5.642 δικαιούχοι έμειναν εκτός πληρωμής, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, πρέπει να γίνει περαιτέρω έλεγχος στις αιτήσεις που υπέβαλαν.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θα εξετάσει «5.642 αιτούντες δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος 2021, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε περαιτέρω έλεγχο».

Έτσι, οι κατηγορίες ελέγχου αφορούν:

– Στις άδειες παραμονής μόνιμων διαμενόντων με επιχειρηματική δραστηριότητα

– Σε καταγγελίες

– Στην δήλωση ιδιωτικών βοσκοτόπων χωρίς ζώα

– Σε νομικά πρόσωπα με οικονομικό διαχειριστή που δεν υπέβαλε ΕΑΕ 2021

– Σε αποδέκτες δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από περισσότερους από δύο μεταβιβαστές

– Στην δήλωση μεγάλου ζωικού κεφαλαίου

– Σε αιτούντες με μισθωμένα αγροτεμάχια σε περιοχές πρώην μη επιλέξιμων βοσκοτόπων

– Σε μεγάλες ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις

Ποιοι αγρότες και γιατί έμειναν απλήρωτοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – ΟΑΕΔ Δώρο Χριστουγέννων και συντάξεις – Τι να κάνει ο εργαζόμενος αν δεν πάρει το Δώρο

Η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννωνπρέπει να γίνει έως τις 21/12 ενώ η ημερομηνία 31/12 αποτελεί δήλη ημέρα (ΑΠ 40/2002 Ολ.) και είναι το απώτερο χρονικό σημείο καταβολής του.

Σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά.

Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη ενώ παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν παράβολο. Εάν όμως καταθέσουν ατομική μήνυση οφείλουν να πληρώσουν ατομικό παράβολο ποσού 100 ευρώ (+20% προσαύξηση).

Επισημαίνουμε ότι στη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης και τα στοιχεία κατοικίας του εργοδότη, εάν αυτό είναι δυνατό, δεδομένου ότι η διαδικασία του αυτοφώρου διαρκεί 48 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Ποιοι αγρότες και γιατί έμειναν απλήρωτοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – ΟΑΕΔ Δώρο Χριστουγέννων και συντάξεις – Συντάξεις Φεβρουαρίου πότε καταβάλλονται

Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2022 των μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πρέπει να πληρωθούν την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα Ιανουαρίου 2022 και η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων θα γίνει στην ίδια ημερομηνία αντίστοιχα

Περαιτέρω όμως, σύμφωνα και με τον προηγούμενο μήνα, και προκειμένου να μην σημειωθεί συνωστισμός στις τράπεζες, οι συνταξιούχοι μεγάλων ταμείων θα πληρωθούν, εκτός απροόπτου, σε διαφορετικές ημερομηνίες ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΜΚΑ τους.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Φεβρουαρίου 2022 είναι οι εξής:

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) είναι:

Το ΙΚΑ(ika.gr) θα τις καταβάλλει την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ(ika.gr) θα τις καταβάλλει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία :

Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα τις καταβάλλει  την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Το  ΝΑΤ(nat.gr) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Το Δημόσιο θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα τις καταβάλλουν  όπως το Δημόσιο την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022)

ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές σήμερα 20/8/2021 – ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα

Νέες περικοπές στις συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ πληρωμή

Πηγή: tilegrafimanews.gr