Ποιους ευχαρίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

0
157

Tις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να ξεμπλοκάρει και να ξεκινήσει, επιτέλους, το εμβληματικό έργο, επισήμανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

“Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, διότι πίστεψαν όπως πιστέψαμε όλοι σε αυτό το έργο”, είπε ο πρωθυπουργός παρουσία των τοπικών Αρχών και βουλευτών της περιοχής. “θέλω να ξέρετε, επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα, ο δρόμος αυτός αποτέλεσε και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα”, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είναι γνωστό ο Κώστας Καραμανλής, δουλεύοντας μεθοδικά, έχοντας στον πλευρό του τον Γεν. Γραμμ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, κατάφερε να λάβει το τελικό “ok” από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής επιτροπής για το Βόρειο Τμήμα του Ε65.

Η τελική έγκριση έφτασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η DG COMP (η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε, ως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, το έργο υποδομής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65, που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό, προϋπολογισμού 442 εκατομμύρια ευρώ, συνολικού μήκους 70,5 χλμ. και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που μετά από αλλεπάλληλες επαφές του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πήρε «το πράσινο φως» και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Το έργο είχε τεθεί σε αναστολή από το 2011 και ξεκινά οριστικά η κατασκευή του με χρονικό ορίζοντας υλοποίησης τα τρία έτη.

Η κατασκευή του Βόρειου τμήματος θα συμπληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώνοντας δύο κύριους ελληνικούς άξονες, δηλαδή, την Εγνατία οδό με την ΠΑΘΕ, επιτρέποντας την βέλτιστη χρήση υπαρχουσών δυνατοτήτων αυτοκινητοδρόμων, δεδομένου ότι το ενδιάμεσο τμήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί και το Νότιο τμήμα του Ε65 είναι ήδη υπό κατασκευή.

Το έργο θα επιτρέπει την πλέον ανταγωνιστική και περιβαλλοντικά φιλική κίνηση από την Αθήνα προς τη Δυτική Μακεδονία και τις αντίστοιχες συνδέσεις με την Ιταλία (μέσω του Λιμένος της Ηγουμενίτσας στην Αδριατική), τα Δυτικά Βαλκάνια, και μέσω εκείνων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Όπως είπε σήμερα από τα Τρίκαλα ο Κώστας Καραμανλής σε 1,5 χρόνο η υλοποίηση του έργου έχει φτάσει από το 13% στο 63%” και αναφέρθηκε και στην προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην ΕΕ για να ξεμπλοκάρει η κατασκευή του.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πριν λίγες ημέρες είπε για το εμβληματικό έργο: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο που το παραλάβαμε να καθυστερεί επί χρόνια, είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Συνεπείς στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας, με συστηματική εργασία εδώ και πολλούς μήνες και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ, καταφέραμε να πάρουμε το πράσινο φως για να ξεκινήσει και το Βόρειο Τμήμα του Ε65. Συνεχίζουμε τη δουλειά χωρίς μεγάλα λόγια.

Για έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, επιλύουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ολόκληρες περιοχές της χώρας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης είπε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την θετική εξέλιξη για το Βόρειο Τμήμα του Ε65.

Πλέον, με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός οδικού έργου, που για χρόνια ήταν αβέβαιο ότι θα υλοποιηθεί.

Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65, ενός σπουδαίου οδικού έργου, που θα ενώνει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό και θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του οδικού χάρτη της χώρας μας».

Πηγή: 15minutes.gr

Πηγή: tilegrafimanews.gr