Πολεμική αεροπορία: Ο λόγος που θα γεμίσει αεροπλάνο ο ουρανός της Αττικής

0
57
πολεμική-αεροπορία-ο-λόγος-που-θα-γεμί

Πολεμική αεροπορία: Ο λόγος που θα γεμίσει αεροπλάνο ο ουρανός της Αττικής – Εντυπωσιακό το θέαμα.

Ειδήσεις: Με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα γεμίσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο ουρανός της Αττικής.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας οι διελεύσεις θα γίνουν περίπου στις 13:15.

Οι διελεύσεις των αεροσκαφών θα γίνουν «στο πλαίσιο των δοκιμαστικών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου».

Εντωμεταξύ πυρετώδεις είναι συνολικά οι προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας χωρίς την παρουσία πολιτών αλλά μόνο με τηλεοπτική μετάδοση, όπως σημειώνει το newsbomb.gr.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική παρέλαση στον Αυλώνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Τον συντονισμό της πρόβας είχε, μάλιστα, ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

H επέτειος της 25ης Μαρτίου, η οποία φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης θα τιμηθεί με λαμπρότητα, δοξολογίες, στρατιωτικές παρελάσεις και πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στην λιτή αλλά παράλληλα επιβλητική στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, τιμώμενες χώρες θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία.

Πρόκειται για τις χώρες που στήριξαν περισσότερο από κάθε άλλη τον αγώνα των επαναστστημένων Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη μάχη στο Ναυαρίνο το 1827, όταν Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Ρωσία συμμάχησαν κατά του τουρκικού στόλου, κερδίζοντας την πιο καθοριστική ίσως ναυμαχία για την εξέλιξη της επανάστασης.

Η γαλλική και η βρετανική πλευρά θα εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν να φτάνει στην Ελλάδα με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ενώ η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Όσο για την Ρωσία… ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει αρνηθεί να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας πως οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας παραμένουν στο… ψυγείο, την ώρα που ο «τσάρος» δημιουργεί πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Τουρκία και πανηγυρίζει με τον Ερντογάν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Το «παρών» φυσικά θα δώσουν και οι ΗΠΑ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό προς το παρόν ποιος θα εκπροσωπήσει τον Λευκό Οίκο, ενώ από τις εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η Κύπρος , με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη να φτάνει στη χώρα μας συνοδευόμενος και αυτός από τη σύζυγό του.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr