Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιαεροπορικός συναγερμός σε όλη τη χώρα – Σφοδρές συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα

0
338
πόλεμος-στην-ουκρανία-αντιαεροπορικ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιαεροπορικός συναγερμός σε όλη τη χώρα – Σφοδρές συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα

Ειδήσεις: Οι αρχές κήρυξαν το μεσημέρι της 20ής ημέρας από την ρωσική εισβολή, 15ης Μαρτίου 2022, κατάσταση αντιαεροπορικού συναγερμού σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Νωρίτερα ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα για 36 ώρες, από σήμερα το βράδυ, λόγω των «επικίνδυνων και δύσκολων στιγμών» που ζουν οι κάτοικοί της.

«Από σήμερα» στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Κίεβο, ανακοίνωσε στο Telegram ο Κλίτσκο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε στόχος πολλών βομβαρδισμών σήμερα το πρωί.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή», τόνισε ο ίδιος.

«Η πρωτεύουσα είναι η καρδιά της Ουκρανίας και θα την υπερασπιστούμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε το Κίεβο, το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή το σύμβολο και την προκεχωρημένη βάση της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ευρώπης», σημείωσε ο Κλίτσκο.

Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί με στόχο το αεροδρόμιο του Ντνίπρο

Στο μεταξύ το αεροδρόμιο της πόλης Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία υπέστη «μαζικές καταστροφές» έπειτα από τον βομβαρδισμό του δύο φορές στη διάρκεια της νύκτας από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές.

«Στη διάρκεια της νύκτας ο εχθρός επιτέθηκε στο αεροδρόμιο του Ντνίπρο. Δύο πλήγματα. Ο διάδρομος απογείωσης – προσγείωσης καταστράφηκε. Ο τερματικός σταθμός υπέστη ζημιές. Μαζικές καταστροφές», έγραψε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης της ομώνυμης επαρχίας στο Telegram.

Το Ντνίπρο, μια βιομηχανική πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων από την οποία περνά ο ομώνυμος ποταμός που χωρίζει το ανατολικό τμήμα, όπου κυριαρχούν οι φιλορώσοι αντάρτες, από την υπόλοιπη Ουκρανία, είχε γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό από την προέλαση του ρωσικού στρατού.

Το Σάββατο η πόλη έγινε στόχος βομβαρδισμών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

«Απωθήσαμε τους κατακτητές στη Μικολάγιεφ» λέει ο κυβερνήτης της

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της νότιας περιφέρειας Μικολάγιεφ δήλωσε ότι σήμερα υπάρχει περισσότερη ηρεμία όσον αφορά την κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή αυτή επειδή οι ρωσικές δυνάμεις απωθήθηκαν ελαφρώς από την περιφερειακή πρωτεύουσα, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν.

Σε συνέντευξή του στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να ρίχνουν πυρά στην Μικολάγιεφ και ότι 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες εκεί, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά.

«Μπορείτε να είσαστε 99% βέβαιοι ότι η περιφέρεια της Μικολάγιεφ θα συνεχίσει να συγκρατεί την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων. Υπάρχει ο Ποταμός Μπουκ, τον οποίο χρειάζονται να περάσουν προκειμένου να προελάσουν», σημείωσε. «Δεν θα παραδώσουμε τις γέφυρες στους εισβολείς», τόνισε.

Εξάλλου περίπου 300 άμαχοι από τη Μαριούπολη κατάφεραν να φτάσουν στη Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πολιορκημένης πόλης.

«Όπως ανακοινώθηκε περίπου 160 οχήματα έφυγαν από τη Μαριούπολη χθες. Στις 10:00 σήμερα ενημερωθήκαμε ότι περίπου 300 κάτοικοι της Μαριούπολης έφτασαν στη Ζαπορίζια», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη να φύγουν από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ουκρανικών αρχών.

onalert.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr