Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αποσύρεται από τη Χερσώνα

0
128

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε σήμερα τα στρατεύματά του να αποσυρθούν από τη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο, ενόψει των ουκρανικών επιθέσεων κοντά στη νότια πόλη Χερσώνα.

Η ανακοίνωση σηματοδότησε μια από τις πιο σημαντικές υποχωρήσεις της Ρωσίας και μια πιθανή καμπή στον πόλεμο, που τώρα πλησιάζει στο τέλος του ένατου μήνα της. Και αυτό γιατί η Χερσώνα ήταν η μεγαλύτερη πόλη που είχαν καταλάβει έως σήμερα οι Ρώσοι.

Μιλώντας στην τηλεόραση ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επικεφαλής του γενικού πολέμου, είπε ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να στηρίζουν τα στρατεύματα στην Χερσώνα. Είπε ότι πρότεινε να ληφθούν αμυντικές γραμμές στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Της απόφασης προηγήθηκαν εβδομάδες προέλασης της Ουκρανίας προς την πόλη και αγώνα της Ρωσίας για τη μετεγκατάσταση περισσότερων από 100.000 κατοίκων. «Θα σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας και τη μαχητική ικανότητα των μονάδων μας. Το να τους κρατούμε στα δεξιά (δυτική) όχθη είναι μάταιο. Μερικές από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλα μέτωπα», είπε ο Σουροβίκιν.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr