Πόλεμος στην Ουκρανία: Mια ανάσα από το Κίεβο οι Ρώσοι – Σχεδίαζαν επίθεση στο Ντονμπάς οι Ουκρανοί

0
217
πόλεμος-στην-ουκρανία-mια-ανάσα-από-το

Πόλεμος στην Ουκρανία: Mια ανάσα από το Κίεβο οι Ρώσοι – Σχεδίαζαν επίθεση στο Ντονμπάς οι Ουκρανοί

Ειδήσεις: Ο ρωσικός κλοιός γύρω από το Κίεβο σφίγγει και δορυφορικές φωτογραφίες, δείχνουν τη ρωσική φάλαγγα κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ, στο Χοστόμελ, μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών αναφέρει ότι δεν αποκλείεται η Ρωσία να κάνει την τελική επίθεση στο Κίεβο, τα επόμενα τέσσερα εικοσιτετράωρα.

Το καθήκον των ουκρανικών δυνάμεων είναι να συγκρατήσουν τις ρωσικές δυνάμεις «για 7-10 ημέρες», σύμφωνα με αξιωματούχο

Καθήκον των δυνάμεων της Ουκρανίας είναι να συγκρατήσουν την επίθεση των δυνάμεων της Ρωσίας, να μην τους επιτρέψουν να προελάσουν, τις επόμενες επτά ως δέκα ημέρες ώστε η Μόσχα να μην είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι κατήγαγε νίκη, ανέφερε ουκρανός αξιωματούχος.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, εξήγησε ότι η Ρωσία χρειάζεται απελπιστικά κάποια στρατιωτική νίκη, αναφέροντας τη Μαριούπολη και το Κίεβο ως τους πιο πιθανούς στόχους της Μόσχας.

«Χρειάζονται οπωσδήποτε κάποια νίκη προτού αναγκαστούν να διεξαγάγουν τις τελικές διαπραγματεύσεις», υποστήριξε ο κ. Ντενισένκο μέσω Facebook. «Επομένως το καθήκον μας είναι να αντισταθούμε για 7-10 ημέρες», πρόσθεσε.

Η Ρωσία διατείνεται πως έχει στα χέρια της απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν κατ’ αυτή ότι το Κίεβο ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση στο Ντονμπάς τον Μάρτιο

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσαν στα χέρια του άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν, κατ’ αυτό, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση μέσα στον Μάρτιο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική περιοχή της χώρας.

Το υπουργείο δημοσιοποίησε έξι σελίδες των εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τονίζει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα και το περιεχόμενο των εγγράφων.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr