Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν σε φιέστα για την προσάρτηση της Κριμαίας – Κόπηκε στον αέρα η ομιλία του

0
173
πόλεμος-στην-ουκρανία-ο-πούτιν-σε-φιέσ

Η διακοπή της τηλεοπτικής σύνδεσης, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλούσε, στη διάρκεια εκδήλωσης στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας το απόγευμα της Παρασκευής, για την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, προκάλεσε έκπληξη και απορίες.

Συγκεκριμένα, την ώρα που μιλούσε, υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», η live μετάδοση διεκόπη με την κρατική τηλεόραση να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση.

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια συναυλίας, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία». «Αναβαθμίσαμε την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες είχαν ταπεινωθεί, όσο ανήκαν στην Ουκρανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και επαίνεσε τον ρωσικό στρατό για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Ωστόσο ξαφνικά η τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας κόπηκε στον αέρα και άρχισαν να παίζουν εμβατήρια. Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε πως η μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στη συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

Συναυλία με πληρωμένους χειροκροτητές

Η ομιλία του Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συγκέντρωσης και συναυλίας υπέρ της κυβέρνησής του για την επέτειο οχτώ ετών από την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν γέμισαν το Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, το μεγαλύτερο στη Ρωσία και όπου διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης της εισβολής στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, η ημερομηνία αυτής της εκδήλωσης, που ονομάζεται «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό», δεν επιλέχθηκε τυχαία, στις 18 Μαρτίου 2014 το Κρεμλίνο επισημοποίησε την προσάρτηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας της Σεβαστούπολης.

Βέβαια η κριτική στα social media είναι έντονη αφού όπως μεταδίδουν αρκετοί λογαριασμοί ο κόσμος που συγκεντρώνεται έχει λάβει πληρωμή για να δώσει το «παρών». «Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου – που συγκεντρώνεται στο στάδιο Λουζνίκι – πληρώνεται. Αυτή η αγγελία προσφέρει 300 RUB. Έχω δει αναφορές πληρωμών έως και 1.400 RUB. Προφανώς τα περισσότερα ανώτερα στελέχη του Κρεμλίνου δεν θα παρευρεθούν για το κατόρθωμα της τρομοκρατικής επίθεσης», αναφέρει χρήστης στο Twitter.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr