Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι συμβαίνει με τους Ρώσους και έχουν «κολλήσει» έξω απ’ το Κίεβο

0
125
πόλεμος-στην-ουκρανία-τι-συμβαίνει-με

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι συμβαίνει με τους Ρώσους και έχουν «κολλήσει» έξω απ’ το Κίεβο

Ειδήσεις: Η προέλαση της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα έχει σημειώσει μικρή πρόοδο τις τελευταίες τρεις ημέρες και οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Μαριούπολη παραμένουν στα χέρια της Ουκρανίας, σύμφωνα με βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

«Το κύριο σώμα της μεγάλης ρωσικής πομπής που προελαύνει προς το Κίεβο παραμένει πάνω από 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, καθώς έχει καθυστερήσει λόγω της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης, μηχανικών βλαβών και λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ενημέρωση.

«Η πομπή σημείωσε ελάχιστη πρόοδο μέσα σε περισσότερες από τρεις ημέρες», ανέφερε. «Παρά τον σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Μαριούπολη παραμένουν στα χέρια της Ουκρανίας. Ορισμένες ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην πόλη Χερσώνα, αλλά η στρατιωτική κατάσταση παραμένει ασαφής».

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί και 1.597 τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Πούτιν. Ο πραγματικός αριθμός όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σχεδόν σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερος και θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr