Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο δείχνει εκτέλεση Ουκρανού αμάχου από Ρώσους στρατιώτες

0
111
πόλεμος-στην-ουκρανία-βίντεο-δείχνει

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο δείχνει εκτέλεση Ουκρανού αμάχου από Ρώσους στρατιώτες

Ειδήσεις:  Βγήκε από το αυτοκίνητό του με τα χέρια ψηλά. Ήθελε να παραδοθεί. Αλλά δέχτηκε σφαίρες και έπεσε νεκρός. Ένα βίντεο που δημοσιεύει το γερμανικό κανάλι ZDF από την Ουκρανία, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός αμάχου από Ρώσους στρατιώτες έγινε στις 7 Μαρτίου έξω από το Κίεβο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σε κάθε πόλεμο (και αυτός στην Ουκρανία είναι η απόδειξη) η αλήθεια είναι η πρώτη που πεθαίνει. Το λέει και το ZDF στο κείμενο που συνοδεύει το σοκαριστικό βίντεο της εκτέλεσης του Ουκρανού άμαχου σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Κίεβο.

Το γερμανικό κανάλι τονίζει πως έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει Ρώσους, όπως αναφέρει το ZDF, στρατιώτες να πυροβολούν έναν άνδρα, λίγο αφού έχει κατέβει από το αυτοκίνητό του, με τα χέρια ψηλά. Το πτώμα του, φαίνεται στο βίντεο, το έσυραν σε ένα κοντινό χαντάκι, ενώ το αυτοκίνητο το έκαψαν. Τη γυναίκαι και το παιδί που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, τους οδήγησαν στο δάσος. Κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν…

Ήταν 14:16 της 7ης Μαρτίου όταν ένας άνδρας, πρώην ηλεκτρολόγος που κατατάχθηκε ως εθελοντής για να πολεμήσει τους Ρώσους, ο Ζανόζα, είχε την αποστολή να καταγράψει τι γινόταν στον αυτοκινητόδρομο Ε40 του Κιέβου, μόλις μερικά χιλιόμετρα δυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας. Το έκανε. Και όταν κατέγραψε την εκτέλεση, έστειλε τα πλάνα στο ZDF.

Το κανάλι και συγκεκριμένα η εκπομπή Frontal, όπως ανέφερε στο site του, έλαβε από ανώνυμη πηγή δυο βίντεο από drone.

Εκείνες τις μέρες οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει τα προάστια του Κιέβου, όπως το Ιρπίν. Το drone κατέγραψε ένα ρωσικό τανκ, με τα λευκά αναγνωριστικά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, να είναι σταματημένο μερικά μέτρα από ένα βενζινάδικο, που ήταν για μέρες κλειστό. Μπροστά του, ένα μπλε αμάξι φαίνεται να έχει δεχτεί σφαίρες. Και λίγο πιο ‘κει, στρατιώτες με τα όπλα στα χέρια και επίσης τα λευκά χαρακτηριστικά των ρωσικών δυνάμεων.

Ενώ από το σημείο είχαν περάσει αρκετά επιβατικά αυτοκίνητα και κάποια είχαν κάνει αναστροφή όταν είδαν τους Ρώσους, ο οδηγός ενός ασημί αυτοκινήτου ούτε συνέχισε, ούτε γύρισε πίσω. Σταμάτησε και βγήκε από το αυτοκίνητο με τα χέρια ψηλά. Παράδοση. Κι όμως. Οι Ρώσοι στρατιώτες, σημειώνει το ZDF, τον πυροβολούν και τον σκοτώνουν. Ο άνδρας πέφτει πίσω από το αυτοκίνητο.

Για να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του βίντεο, το ZDF βρήκε τον χειριστή του drone σε ένα καταφύγιο στο Κίεβο. Επιβεβαίωσε ότι τα όσα καταγράφηκαν δεν έχουν μονταριστεί και με άλλους τρόπους: τα πλάνα έχουν χρονική σήμανση ενώ εντοπίστηκε το σημείο και στο GoogleMaps, σημειώνει το κανάλι.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr