Πώς θα κάνουμε Πάσχα

0
150
πώς-θα-κάνουμε-πάσχα

Τι ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Διαφορετικό θα είναι και φέτος το Πάσχα. Μπορεί σε σχέση με το περσινό Πάσχα να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες, ωστόσο συνεχίζουν να υφίστανται μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το «Χριστός Ανέστη» φέτος θα ακουστεί στις 21:00 αντί τα μεσάνυχτα, με τους πιστούς και τους ιερείς να καλούνται να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες.

Οι πιστοί θα πρέπει να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους της εκκλησίας.

Τα μέτρα στους ναούς
Τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας

Υποχρεωτικά self test για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού

Ένα άτομο ανά 25τμ. εντός του ναού. Ανώτατο όριο 100 άτομα ανά ιερό ναό

Ένα άτομο ανά 10 τμ. στους εξωτερικούς χώρους του ναού και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας

Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινά στις 18:30

Το Μεγάλο Σάββατο η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 21:00 στο προαύλιο των Ιερών Ναών.

Mετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα με κωδικό «6»
Αναφορικά με την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως εννιά ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως δώδεκα ατόμων σε υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με SMS μήνυμα με τον κωδικό «6» στο 13033.

Τι ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία
Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, όπως όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00. Στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί και η εστίαση μετά από έξι μήνες.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS
Από τη Μεγάλη Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με τα SMS να καταργούνται από τις 15 Μαΐου. Την ίδια ημέρα απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ ανοίγει και ο τουρισμός.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr