Πόσα άτομα επιτρέπονται στα αυτοκίνητα και στα ταξί

0
33

Σε ισχύ εξακολουθούν να είναι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, τόσο για τους πολίτες που κυκλοφορούν πεζή, όσο και για αυτούς που χρησιμοποιούν αυτοκίνητό ή ταξί.

Ωστόσο, χθες ανακοινώθηκε χαλάρωση των μέτρων σχετικά με τα άτομα που επιτρέπεται να μετακινούνται με ταξί.

Ειδικότερα, πλέον επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες, πλην του οδηγού, ενώ έως τώρα επιτρεπόταν η επιβίβαση μόνον ενός ατόμου, πλην του οδηγού, με μόνη εξαίρεση τα έκτακτα περιστατικά (ιατρική ανάγκη κ.τ.λ.).

Τι ισχύει για τα αυτοκίνητα
Σχετικά με Ι.Χ. αυτοκίνητα, επιτρέπεται μόνον ο οδηγός και άλλο ένα άτομο. Οι δύο επιβαίνοντες υποχρεούνται να φορούν μάσκα, εφόσον δεν πρόκειται για άτομα που διαμένουν στο ίδιο σπίτι.

Εξαίρεση στο όριο ατόμων, όπως και στο μέτρο της μάσκας, υπάρχει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, των οποίων η κατ’ οίκον παραμονή υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή, αφού τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι ούτως αλλιώς μαζί καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, ακόμη ένας επιβάτης επιτρέπεται να επιβαίνει στο αυτοκίνητο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για τη μετακίνηση του δεύτερου επιβάτη (ιατρικοί λόγοι).

Ακόμα, στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται έως και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης, αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία απαιτείται, δε, η επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, σε περίπτωση ελέγχου.

Όσοι πολίτες έχουν απορίες για θέματα που αφορούν στο πλαίσιο των μετακινήσεων μπορούν να καλούν και στο τηλέφωνο 2131510932 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: tilegrafimanews.gr