Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο της Pfizer κατά της παραλλαγής Όμικρον

0
221
πότε-θα-είναι-έτοιμο-το-εμβόλιο-της-pfizer-κα

Εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού ετοιμάζει η Pfizer. Το νέο εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τα ελβετικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα «Blick», η διευθύντρια της Pfizer στην Ελβετία, Σαμπίν Μπρούκνερ, δήλωσε ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός μπορεί να παραδώσει το εμβόλιο κατά της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον την άνοιξη, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ακόμα, το στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας ανέφερε ότι το ενέσιμο σκεύασμα θα μπορούσε να προσφέρει 25 φορές μεγαλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής Όμικρον στους ενήλικες.

Εφόσον είναι έτοιμο, για την κυκλοφορία του στην αγορά θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες ελβετικές Αρχές, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό το εμβόλιο είναι απαραίτητο», επισημαίνει η διευθύντρια της Pfizer στην Ελβετία.

«Ως εκ τούτου, η Pfizer εργάζεται σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα. Αφενός, μελετώντας πόσο αποτελεσματικό είναι το υπάρχον εμβόλιο κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού. Από την άλλη πλευρά, αναλύοντας εάν χρειάζεται προσαρμογή και τελειοποιώντας αυτές τις τροποποιήσεις», προσθέτει η Σαμπίν Μπρίκνερ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr