Πότε θα καταργηθεί το ραντεβού στο λιανεμπόριο

0
38
πότε-θα-καταργηθεί-το-ραντεβού-στο-λια

Λιανεμπόριο: Για τις επόμενες κινήσεις αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «όλα γίνονται σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς».

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων ξεκαθάρισε στην πρωινή εκπομπή του OPEN ότι μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντεβού στο λιανεμπόριο και θα καταργηθεί στις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρόσθεσε. Αναφορικά με την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση τόνισε ότι «ήταν απαίτηση των γιατρών. Από 15 Μαΐου με τον τουρισμό, καλό θα είναι να επιτραπεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σήμερα ανοίγουν οι πλαζ και μέσα στη βδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, αλλά και για τα catering.

Όσο περνούν οι εβδομάδες θα αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις».

Στην συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας για τα γυμναστήρια, είπε πως είναι θέμα χρόνου μιας και βγήκε χθες χρονοδιάγραμμα από την επιτροπή. «Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου».

Τέλος, ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στις αρχές του Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους».

newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr