Πρακτορείο Anadolu: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη στρατιωτική αποστολή των ΗΠΑ

0
121
πρακτορείο-anadolu-στην-ελλάδα-η-μεγαλύτερη

Πρακτορείο Anadolu: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη στρατιωτική αποστολή των ΗΠΑ

Ειδήσεις: «Η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική αποστολή αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο» αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στην στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του, σχολιάζοντας πως η Ουάσιγκτον δίνει ιδιαίτερη σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενισχύοντας την παρουσία της στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Τo Anadolu σημειώνει πως μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης, εκτοξευτήρων, πυροβόλων όπλων κ.α. θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο μεγάλης στρατιωτικής αποστολής την οποία και χαρακτηρίζει «πρωτοφανή».

Η αμερικανική στρατιωτική αποστολή, σχετίζεται με μεγάλη νατοϊκή άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ρουμανία, στη Βουλγαρία, τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Πολλά στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμός θα φτάσουν στην περιοχή, ανάμεσά τους ελικόπτερα τύπου Romeo, Sikorsky και Chinook, καθώς και άρματα μάχης M1 Abrams κ.α.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Ρος Πάιατ, που μίλησε για άφιξη αριθμού ρεκόρ αεροσκαφών και ελικοπτέρων φτάσει στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο.

«Οι ΗΠΑ αποδίδουν μεγάλη σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επειδή θέλουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τις δικές τους στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα» σημειώνει το ANADOLU, συμπληρώνοντας πως: «η αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στη Ρωσία».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr