«Πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους για άνοιγμα των καταστημάτων

0
111

Θετική ήταν η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, με το ειδικό καθεστώς το click in shop και click away.

Την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 6:00 το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τι πρότεινε η επιτροπή
Η επιτροπή άναψε ουσιαστικά «πράσινο φως» για άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα με τη μέθοδο του click in shop, με εξαίρεση τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπου θα ανοίξουν τα καταστήματα αλλά με τη μέθοδο του click away. Φυσικά, θα υπάρχουν περιορισμοί στο όριο ατόμων ανά κατάστημα, θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας αλλά και η αποστολή του SMS 2 στο 13033 για τη μετακίνηση από και προς τα καταστήματα.
Επίσης έδωσε «πράσινο φως» για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των κέντρων αισθητικής.

Αναμένεται ακόμη να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα, με μέτρα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, θα επιτραπεί το άνοιγμά τους όχι όμως από τη Δευτέρα, αλλά από τη μεθεπόμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, με μάσκες, αποστάσεις (1 άτομο ανά 25 τμ) και ανώτατο όριο τα 50 άτομα.

Το θέμα των Γυμνασίων-Λυκείων, σύμφωνα με πληροφορίες δε τέθηικε καν στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας έχει αναφέρει ότι το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου αντιμετωπίζει αντικειμενικά προβλήματα, καθώς σε αυτή διδάσκουν οι ίδιοι καθηγητές που παραδίδουν μαθήματα και στις δύο άλλες τάξεις του Λυκείου.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είχε προαναγγείλει νωρίτερα από τη Βουλή

Πηγή: tilegrafimanews.gr