Πρεμιέρα της εστίασης – Γέμισαν τα καφέ !

0
141
πρεμιέρα-της-εστίασης-γέμισαν-τα-καφ

Μετά από έξι μήνες η εστίαση άνοιξε ξανά. Πολλοί πολίτες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της χώρας επισκέφτηκαν τα καταστήματα εστίασης.

Άλλοι πήγαν σε καφετέριες για να πιουν τον καφέ τους ή την μπίρα τους, άλλοι πήγαν σε εστιατόρια και ταβέρνες για να φάνε.

Η πρεμιέρα της εστίασης και το επόμενο μεγάλο ορόσημο του τουρισμού

Η εστίαση είναι από τους κλάδους που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, αποτελεί το πρώτο ορόσημο για την πλήρη επιστροφή της οικονομίας.

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων υπό ένα αυστηρό πλαίσιο μέτρων και η πιθανή διεύρυνση του ωραρίου από τις 15 Μαΐου, όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός, όπως προανήγγειλε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στέλνει το πρώτο έμπρακτο σήμα ότι η επιστροφή στην Κανονικότητα έχει ξεκινήσει.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι περιθώριο για πισωγύρισμα στον τομέα του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης δεν υπάρχει, γι’ αυτό και κάθε επόμενο βήμα θα γίνει προσεκτικά, τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα, δηλαδή με ωράριο λειτουργίας προς το παρόν έως τις 22:45, χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.

Τα πάντα θα κριθούν από αυτό, δηλαδή την συμμόρφωση με τα μέτρα, αφού στο σκέλος της στήριξης, τα 330 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ανακοινωθεί, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου να προμηθευτούν με πρώτες ύλες, έχουν λειτουργήσει ως μια απαραίτητη «ένεση», τουλάχιστον για την μεταβατική αυτή περίοδο.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr