Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο Χάρι θα πάει στην κηδεία χωρίς τη Μέγκαν

0
57
πρίγκιπας-φίλιππος-ο-χάρι-θα-πάει-στην

Θλίψη σκόρπισε στους αγαπημένους του και σε ολόκληρο το βρετανικό έθνος η ανακοίνωση της απώλειας του πρίγκιπα Φιλίππου με το παλάτι να ετοιμάζεται να για την τέλεση της κηδείας του το ερχόμενο Σάββατο της 17ης Απριλίου.

Ο Δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, αναμένεται να δώσει το «παρών» στην τελετή συνοδεύοντας τον στην τελευταία του κατοικία. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την εγκυμονούσα Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, καθώς ο γιατρός της απαγόρευσε να ταξιδέψει. «Έτσι, ο Δούκας θα παρευρεθεί μόνος του», δήλωσε βασιλικός εκπρόσωπος σε ενημέρωσή του χθες το απόγευμα.

Η Μέγκαν περιμένει τον ερχομό του
δεύτερου παιδιού της -ένα κοριτσάκι- μέσα στην άνοιξη και η κατάστασή της δεν της επιτρέπει τα πολύωρα ταξίδια. Αντιθέτως, ο Χάρι ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός των επόμενων ημερών και θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στη χώρα μέσα από έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ θα είναι και η πρώτη φορά που θα αντικρίσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά τις δηλώσεις του ζεύγους στη συνέντευξη της Όπρα τον προηγούμενο μήνα.

Με βάση τις βρετανικές κυβερνητικές οδηγίες λόγω της νόσου της Covid-19, η λίστα των επισκεπτών θα περιοριστεί στα 30 άτομα, μεταξύ των οποίων η οικογένεια του Φιλίππου, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εγγονών του.

Η κηδεία θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr