Προανακριτική Επιτροπή για Παππά: Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Καλογρίτσα

0
50
προανακριτική-επιτροπή-για-παππά-άνο

Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προχωρά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Το άνοιγμα των λογαριασμών θα γίνει προκειμένου να εντοπιστούν οι τροφοδότες λογαριασμοί εξωτερικού μέσω των οποίων διακινήθηκε ποσό τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ προς τον Χρήστο Καλογρίτσα, προκειμένου να μετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή έστειλε επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας έρευνα για την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε η εταιρεία Καλογρίτσας ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ καθώς και για την προέλευση των χρημάτων.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων προσώπων κατατέθηκε από την πλευρά της πλειοψηφίας και έγινε αποδεκτή από το σύνολο των κομμάτων.

Η Τράπεζα της Ελλάδας καλείται να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία (αριθμούς τροφοδοτών λογαριασμών, ενδιάμεσα πρόσωπα και εταιρείες κ.α.) καθώς και ενδεχόμενες εκθέσεις που είχε συντάξει την επίμαχη περίοδο αναφορικά με την αρτιότητα των συγκεκριμένων συναλλαγών.

Η επιστολή που υπογράφεται από τον εισηγητή της πλειοψηφίας Θανάση Πλεύρη έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.

Αιτούμαστε

1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.

2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.

3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.
Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας
Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ.».

Από εκεί και πέρα, προγραμματίστηκε η εξέταση του Αντώνη Λιανού, συνεργάτη της CCC, την Πέμπτη και του Χρήστου Καλογρίτσα την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ενημέρωσε με επιστολή του ότι από την Παρασκευή που λήγει η 14ήμερη καραντίνα θα είναι στην διάθεση της επιτροπής.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr