Προειδοποίηση ΟΗΕ: Είμαστε σε πόλεμο κατά του κορονοϊού

0
78
προειδοποίηση-οηε-είμαστε-σε-πόλεμο-κ

ΟΗΕ: Σε δραματικούς τόνους μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες από το βήμα της Διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κόσμος βρίσκεται «σε πόλεμο» εναντίον της covid-19, τόνισε, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα πέρα από την αλληλεγγύη να εισέλθει «σε οικονομία πολέμου» για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός ιού. Χρειαζόμαστε τη λογική και την επιτακτικότητα της οικονομίας πολέμου για να ενισχύσουμε τις ικανότητες των όπλων μας» δήλωσε ο Γκουτέρες στο άνοιγμα της ετήσιας διάσκεψης των χωρών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται άμεσα χώρες σε περίπτωση εξάρσεων που δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν σε πανδημία καθώς και να μπορεί να έχει πρόσβαση σε στοιχεία.

Ο Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε ξεχωριστά, προμαγνητοσκοπημένα σχόλια στην ετήσια υπουργική σύνοδο του ΠΟΥ, ζήτησαν να βελτιωθεί η χρηματοδότηση του οργανισμού αυτού και στήριξαν την ιδέα νέας διεθνούς συνθήκης για την αποτροπή πανδημιών.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr