Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους έως 8.520 € ετήσια! Αιτήσεις και δικαιολογητικά – oaed.Gr

0
122
πρόγραμμα-οαεδ-για-ανέργους-έως-8-520-e-ετήσ

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους έως 8.520 € ετήσια! Αιτήσεις και δικαιολογητικά – oaed.Gr

Ειδήσεις: Από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 θα έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν μέρος τον Γ’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω του ΟΑΕΔ, να υποβάλουν τις ηλεκτρονικέ τους αιτήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η διαδικασία ξεκινά στις 13:00 και αφορά στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας δηλαδή, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Ελλάδας Ήπειρος, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία, ενώ έμφαση δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής

473 € μηνιαία (5.676 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

568 € μηνιαία (6.816 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

615 € μηνιαία (7.380 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους

710 € μηνιαία (8.520 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Η υποβολή των αιτήσεων

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr

Για  τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές  πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr