Προς άνοιγμα λιανεμπορίου από τη Δεύτερα με SMS στο 13032

0
34
προς-άνοιγμα-λιανεμπορίου-από-τη-δεύτ

Πολύ πιθανό είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα γίνει με SMS στο 13032 και χρονικό όριο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για την άρση ορισμένων εκ των μέτρων του lockdown.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», το πρωί της Τετάρτης είπε πως επιθυμία της Κυβέρνησης είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι δεν επιλέγεται η μέθοδος της παράδοσης εκτός, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού».

Όσον άφορα στην εστίαση, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή για να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης. Ούτως η άλλως, ανέφερε χαρακτηριστικά, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το γκαζόν. Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν αύριο η μεθαύριο Παρασκευή.

Σταμπουλίδης: «Πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο»
«Υπάρχει όντως κοινωνική πίεση. Ο ιός είναι εδώ, δίνει τη μάχη να μας κερδίσει. Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην αυτοπροστασία. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής, πώς στηρίζουμε αυτούς που δίνουν τη μάχη να επιβιώσουν. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας μετάβασης», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Για το πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης είπε πως όταν δοθεί το «πράσινο φως» δεν θα ανοίξουν με click away ή click inside. «Πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής». Ωστόσο, ξεκαθάρισεότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, εφόσον δοθεί το πράσινο φως.

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση», ανέφερε στο OPEN ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Πάντως, για τα γυμναστήρια είπε ότι δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης για άνοιγμα στην παρούσα φάση.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr