Πρόσφυγες από την Ουκρανία φιλοξενεί ο Δήμος Πειραιά

0
219
πρόσφυγες-από-την-ουκρανία-φιλοξενεί

Δήμος Πειραιά: Τους πρώτους Ουκρανούς πρόσφυγες υποδέχθηκε σήμερα ο Πειραιάς στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος προκειμένου να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Πρόκειται για 25 Ουκρανούς, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, τους οποίους φιλοξενεί ήδη σε ξενοδοχείο και σε ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος θα παρέχει για τουλάχιστον έναν μήνα και για όσο διάστημα χρειαστεί διαμονή, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σημειώνεται, πως οι φιλοξενούμενοι έχουν υποβληθεί σε προληπτικό έλεγχο για τον κορονοϊό, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση τόνισε: «Υποδεχθήκαμε σήμερα 25 Ουκρανούς πρόσφυγες, τους οποίους φιλοξενούμε σε ξενοδοχείο και σε ΚΑΠΗ του Δήμου, παρέχοντάς τους σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πρόκειται για συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν βιώσει δραματικές καταστάσεις εξαιτίας του πολέμου και επιθυμία μας είναι να μείνουν στην πόλη μας στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς. Ο Πειραιάς σε στιγμές κρίσης βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και το ανθρώπινο πρόσωπό του και αυτό θα εξακολουθήσει να πράττει. Ως Δήμος Πειραιά θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες κοινωνικού και ανθρωπιστικού σκοπού, πάντα με σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο λαός της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται, ότι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε από την πρώτη στιγμή γνωστή την πρόθεσή του να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ουκρανία και ειδικότερα από την αδελφοποιημένη με τον Πειραιά πόλη της Οδησσού, αν αυτό απαιτηθεί, με επιστολή του στον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο.

Παράλληλα, ο Δήμος εξακολουθεί να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ, τα οποία θα σταλούν στον Ουκρανικό λαό. (Σημείο συγκέντρωσης: αποθήκη ΚΟΔΕΠ Ελ. Βενιζέλου 27).

Β.Π.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr