Πρόταση-βόμβα Σαρηγιάννη για γενικό lockdown – Στέλνει την έκθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

0
234
πρόταση-βόμβα-σαρηγιάννη-για-γενικό-lockdown

Lockdown: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, τόνισε στο Newsbomb.gr πως το «λουκέτο» λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι αναπόφευκτο.

NEWS -Βέβαιος ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της δυναμικής της μετάλλαξης «Όμικρον» εμφανίστηκε καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με δηλώσεις του στο Newsbomb.gr

Ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας προβλέπει τις εξελίξεις με βάση πολυπαραγοντικά μαθηματικά μοντέλα και αλγόριθμους, αναμένεται στείλει τη σχετική έκθεση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου.

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κύριος Σαρηγιάννης, πρόσθεσε: «Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα εντοπίζεται σε πάνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας. Το κλίμα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα δείχνει μια ξεκάθαρη αντιστροφή».

Σχετικά με το θέμα των σχολείων, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ήταν κατηγορηματικός πως δεν πρέπει να ανοίξουν σε καμία περίπτωση στις 10 Ιανουαρίου, αποκαλύπτοντας πως πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ 

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr