Πρώτη μέρα με click inside – Περιορισμένη η κίνηση

0
153

Πρώτο Σάββατο με τη μέθοδο του «click inside» που είναι δηλαδή η αγορά εντός καταστήματος αλλά με προκαθορισμένο ραντεβού και η εικόνα στα καταστήματα της Ερμού δεν θυμίζει σε τίποτα τις τεράστιες ουρές κόσμου των προηγούμενων ημερών και ειδικά τη χθεσινή που η κίνηση των οχημάτων έφτασε μέχρι και τα επίπεδα της ίδιας περιόδου του 2020, πριν δηλαδή από όλους τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Η κίνηση στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης αλλά και στα βιβλιοχαρτοπωλεία όπως φαίνεται στις εικόνες του protothema.gr είναι περιορισμένη κατά πολύ με ελάχιστα άτομα να περιμένουν έξω από τα μαγαζιά έπειτα από κλεισμένο ραντεβού με τον καταστηματάρχη.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας στα καταστήματα για την τήρηση των μέτρων έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί και οι περισσότεροι καταναλωτές δείχνουν στους αστυνομικούς τα απαιτούμενα sms που έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους αλλά και το email που έχουν λάβει από το κατάστημα για την πιστοποίηση του ραντεβού τους.


Click inside

Ο καταναλωτής που θέλει να επισκεφθεί ένα από αυτά τα καταστήματα για να κάνει έρευνα αγοράς, και όχι απαραίτητα να προβεί σε αγορά, θα πρέπει να έρχεται σε επαφή – τηλεφωνική ή ηλεκτρονική – με το κατάστημα προκειμένου να κλείνει ραντεβού. Για την πιστοποίηση του ραντεβού θα πρέπει το κατάστημα να αποστέλει είτε email (με την παραγγελία ή απόδειξη αγοράς) είτε sms με τα στοιχεία του (όνομα, διεύθυνση, αφμ κοκ) στον καταναλωτή, όπου θα αναγράφεται και η ώρα του ραντεβού. Οι καταστηματάρχες που δεν επιθυμούν να επιβαρυνθούν με το κόστος του sms μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή e-καταναλωτής της Γεν. Γραμ. Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης, που είναι δωρεάν. Ως το τέλος της ημέρας αναμένεται να ανέβει και σχετική επιλογή για τα ραντεβού του click inside. Ο καταναλωτής εκτός της ηλεκτρονικής ειδοποίησης που θα πρέπει να έχει μαζί του ώστε να πιστοποιείται το ραντεβού θα πρέπει είτε να στείλει sms με τον κωδικό 2 στο 13033 είτε να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

Click away
Το click away θα ισχύσει για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες καταστημάτων του λιανικού εμπορίου. Πρόκειται για τη διαδικασία αγοράς ή παραγγελίας προϊόντος Online ή μέσω τηλεφώνου και την παραλαβή έξω απ’ το κατάστημα με τη δυνατότητα πληρωμής μέσω POS.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: tilegrafimanews.gr