Προβληματισμός στους σεισμολόγους μετά τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Τι ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας

0
173
προβληματισμός-στους-σεισμολόγους-μ

Προβληματισμός στους σεισμολόγους μετά τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Τι ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας

Ειδήσεις: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα υπάρχει προβληματισμός που δεν υπάρχουν μετασεισμοί

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Για την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Όπως τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» έχει ομαλοποιηθεί η ζωή στην Κρήτη μετά τις πρώτες ώρες ανησυχίας.

Σε ότι αφορά στην μετασεισμική ακολουθία όπως τόνισε ο κ. Λέκκας «μας προβληματίζει και αυτές είναι οι συγκλίνουσες απόψεις όλων των συναδέλφων με τους οποίους έχω συζητήσει, μας προβληματίζει λιγάκι αλλά δεν είναι και απαραίτητο να έχουμε και έναν μεγάλο μετασεισμό. Δεν ξέρουμε την σεισμική ιστορία της περιοχής. Θα πρέπει να θυμίσω αντίστοιχα με έναν σεισμό στη Σάμο πέρυσι της τάξεως των 7 βαθμών δεν είχαμε ποτέ έναν μεγάλο μετασεισμό, συνεπώς καλό είναι να υπάρχει κάποιος μετασεισμός αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει».

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σύνδεση του νέου σεισμού με αυτόν που είχε σημειωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Ο κ. Λέκκας θα συμμετάσχει σύμφωνα με τον προγραμματισμό σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 14:00 το μεσημέρι στη Σητεία.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr