Ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Μητσοτάκη η ζήτηση για το Ελληνικό ομόλογο

0
44
ψήφος-εμπιστοσύνης-στη-κυβέρνηση-μητ

Είναι αναμφίβολα μια ιστορική ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η ζήτηση για το Ελληνικό ομόλογο.

Tου NIKOY KOYTΡIKA

Τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πορεία της χώρας αξιολογήθηκε θετικά από ολόκληρο τον πλανήτη μιας και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις για το έργο της τόσο στην πανδημία όσο και στην οικονομία.

Το ελκυστικό επιτόκιο στο 10ετές ομόλογο έρχεται σε μια χρονική στιγμή που οι εμβολιασμοί τρέχουν να προλάβουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο…

Οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα!

Γιατί;

Το ποσό των 29 δισ. ευρώ που διέθεσαν μέσα σε 4 ώρες οι επενδυτές από ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να αγοράσουν το ελληνικό δεκαετές ομόλογο που επανέκδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έδειξαν την δυναμική μας.

Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 29 δισ. ευρώ, και το επιτόκιο θα διαμορφωθεί κοντά στο 0,90% μετά την τελική τιμολόγηση. Σημειώνεται ότι στην έκδοση του περασμένου Ιανουαρίου, το τελικό επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 0,807%, ωστόσο στόχος της επανέκδοσης είναι η υποχώρηση του spread χαμηλότερα από το το επίπεδο των 135 μονάδων βάσης του περασμένου Ιανουαρίου. Ανάδοχοι τις έκδοσης ήταν οι διεθνείς τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Nomura.

Ας συγκρίνουμε όμως και ας κρίνουμε πολιτικά παλαιότερες εποχές ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ποιο ήταν το επιτόκιο στα Ελληνικά ομόλογα…

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελληνική κυβέρνηση του κ Κυριάκου Μητσοτάκη ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτό!

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr